Nogomet
8

Mourinho: Tu smo, ali nismo favoriti za naslov prvaka

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Menadžer londonskog nogometnog kluba Chelseaja, Jose Mourinho, pohvalio je svoju ekipu nakon velike 1-0 pobjede nad Manchester Cityjem u gostima, ali je istovremeno naglasio da nisu favoriti za naslov.

Mourinho i dalje tvrdi da je Chelsea mali favorit u utrci za naslovom prvaka, iako je njegova ekipa slavila protiv sastava koji je na svom teren u Premierligi do ponedjeljka upisao same pobjede. Pobjednički pogodak postigao je srbijanski reprezentativac Branislav Ivanović, koji je odapeo "bombu" s ruba kaznenog prostora i sjajno pogodio dijagonalno ugao gola Joea Harta. Chelsea se pobjedom bodovno izjednačio sa Cityjem na diobi drugog mjesta (53 boda), dok za vodećim Arsenalom kaska svega dva boda.

"U utrci su dva velika konja i poni. Mi smo poni koji će iduće sezone biti konj spreman za utrku. Možemo do naslova samo ako ga Arsenal i Manchester City prokockaju. Arsenal već godinama gradi ono što mi gradimo ove sezone. Tu smo, ali nismo favoriti. Pripremamo tim za jednu od idućih sezona, ali ova pobjeda je bio veliki korak ka stvaranju velike ekipe! Mislim da smo igrali fantastično. Najbolju ekipu lige smo pobijedili dva puta (u Londonu 2-1). Za takav rezultat morate igrati sjajan nogomet. Imali smo sjajnih šansi da zaključimo utakmicu, no nažalost nismo uspjeli. Igrači su igrali sjajno, pogotovo u odbrani. Kada je bilo najpotrebnije branili smo se nepogrešivo", rekao je Mourinho pa zaključio:

"Naš cilj ove sezone nije osvajanje prvenstva. Naš je cilj stvoriti ekipu koja će dominirati u narednim sezonama. Iduću predsezonu želim započeti rečenicom: Ove ćemo se sezone boriti za naslov prvaka".