Nogomet
9

Mourinho: Trenutno proživljavam najgori period svoje karijere

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Menadžer Chelseaja Jose Mourinho izjavio je kako je protekli period najgori u njegovoj trenerskoj karijeri.

Aktuelni prvaci Engleske pod komandom portugalskog stručnjaka u ovoj sezoni su pobijedili u dvije i izgubili tri utakmice, te su trenutno 14. na tabeli Premier Lige.

"Smatram ovo fantastičnim iskustvom - iskustvom za koje ne želim da mi se ikada ponovi. Ipak, to što mi se ovo prvi put dešava nakon 15 godina karijere dovoljno govori o meni", samouvjeren je bio Portugalac.

Izjavio je kako je u svlačionici Chelseaja zasad sve mirno i kako se njegovi igrači ponašaju sjajno uprkos osam bodova zaostatka za vodećim Manchester Unitedom.

"Igrači znaju kada naprave greške. Mi razgovaramo otvoreno, 'primadone' nisu dobrodošle. Kada napraviš grešku, moraš je i opravdati. Ja to nazivam vođenjem tima", rekao je Mourinho.

Osim loših rezultata s klubom, Mourinho se trenutno trenutno suočava i sa aferom u vezi s klupskom fizioterapeutkinjom Eve Carneiro. Engleski savez ga je optužio za diskriminatorni govor. Naime, Mourinho je fizioterapeutkinju nazvao "ku*vinom kćerkom".

"Zasad se neću izjašnjavati o ovom pitanju. Jednog dana ću progovoriti, ali kada će to biti odlučit ću ja sam", kategoričan je trener Chelseaja.