Nogomet
30

Mourinho: Svi misle da mi trebaju igrači poput Džeke, Aguera i Suareza

Klix.ba
Edin Džeko u duelu sa Johnom Terryjem (Foto: AFP)
Edin Džeko u duelu sa Johnom Terryjem (Foto: AFP)
Jose Mourinho, trener Chelseaja, govorio je o potrebi kupovine napadača, ali je rekao da neće nikoga više dovoditi u ovom prijelaznom roku.

Portugalac je u svom stilu odgovarao na pitanja o novim mogućim akvizicijama na Stamford Bridgeu spomenuvši i bh. reprezentativca u dresu Manchester Cityja Edina Džeku.

"Svi misle da mi trebaju igrači poput Sergija Aguera, Edina Džeke i Luisa Suareza koji postižu po 30 golova. Znamo šta radimo, gledamo u budućnost i pravimo ispravne korake. Kada kupimo napadača, kupit ćemo onog pravog. Ali ne u ovom trenutku", kazao je Portugalac koji je u nekoliko navrata povezivao Džeku sa prelaskom u London.

Mourinho kaže da će na ovaj korak čekati ljetni prijelazni rok kada, kako je rekao, ima više igračkih opcija i vremena za kupovinu.

Portugalac je htio na Stamford Bridge dovesti napadača Uniteda Waynea Rooneyja. Međutim, prema posljednjim informacijama sa Old Trafforda, engleski reprezentativac će produžiti ugovor sa timom koji vodi David Moyes.

Mourinho u svom timu trenutno ima trojicu napadača, Fernanda Torresa, Dembu Ba i Samuela Eto'oa.

"Sva trojica naših napadača neće tu biti za deset godina kao što će to biti slučaj, recimo, sa nekim našim igračima iz veznog reda. Svi oni će biti zamijenjeni sa mlađim igračima koji će činiti budućnost Chelseaja", kazao je Special One.

"Imamo Azpilicuetu, Garyja Cahilla, Ramiresa, Mikela, Matića, Williana, Oscara, Schurrlea, Salaha... Ovo je tim za narednih deset godina", dodao je on.