"Još smo u igri"
0

Mourinho: Sudite meni i Realu na kraju sezone

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Trener Real Madrida Jose Mourinho pojavio se na uobičajenoj konferenciji za novinare dan uoči prve utakmice osmine finala Lige prvaka, gdje je, između ostaloga, govorio o eventualnom ispadanju od Manchester Uniteda...

Nakon što je praktično izgubio sve šanse da odbrani naslov prvaka Španije, na Mourinhova leđa stavljen je veliki teret osvajanja Lige prvaka. Karizmatični Portugalac, pak, ne osjeća pritisk, te smatra da eventualni neuspjeh protiv Manchester Uniteda u osmini finala neće biti "kraj svijeta" za njega, kao ni za klub.

"Sezonu smo započeli u četiri takmičenja. Osvojili smo superkup, a izgubili prvenstvo. Nalazimo se u još dva takmičenja u kojima možemo osvojiti trofej. Pričekajmo još malo, pa onda procjenimo kakva je ovo bila sezona za Real Madrid"", rekao je Mourinho okupljenim novinarima u Madridu.

"Ako želimo kandidirati za naslov pobjednika Lige prvaka, moramo pobijediti u ovoj krucijalnoj fazi takmičenja. Poznajem engleski stil nogometa i Alexa Fergusona, te znam da će napraviti sve da njegova ekipa odigra dvije dobre utakmice i izbaci Real", smatra Portugalac, koji je nakon toga objasnio zašto Real ove sezone igra slabo u prvenstvu.

"Lakše nam je igrati protiv jakih ekipa. Ove nam sezone u prvenstvu nedostaje motivacije i to je glavni razlog zbog kojeg gubimo bodove protiv manjih klubova. Protiv Uniteda nam dodatna motivacija nije potrebna", zaključio je karizmatični Portugalac dan uoči velikog okršaja na Santiago Bernabeuu.

Spomenimo i da su se Mourinho i Ferguson dosada susretali devet puta u službenim utakmicama, te da je Portugalac trenutno u prednosti 6-3.