Odbacio mogućnost odlaska
0

Mourinho se izvinio navijačima Reala

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
"Izvinjavam se navijačima Real Madrida, samo njima, na ponašanju tokom naše posljednje utakmice", saopćio je preko klupskog saopćenja trener Realovih nogometaša Jose Mourinho.

Odnosi se, naravno, njegova isprika na prst u oko Barceloninom pomoćnom treneru Titu Vilanovi tokom uzvratnog duela španskog Superkupa prošle srijede na Nou Campu, u kojem je domaća ekipa 3-2 pobjedom (ukupno 5-4) došla do prvog trofeja u novoj sezoni.

"Neki ljudi se bolje prilagođavaju nogometnom licemjerju od mene. Oni skrivaju svoje lice i šaptom govore duboko unutar mračnih stadionskih tunela. Ne želim se učiti kako postati licemjer. Neću nikad željeti", dio je mistične poruke koju je navijačima odaslao Portugalac kojem u novopokrenutom postupku Španskoga nogometnog saveza prijeti suspenzija vođenja ekipe do maksimalno 12 utakmica u Španiji.

Nagađanja koja su se u španskim novinama pojavila u vezi njegova odlaska iz kluba, i to stoga što ne osjeća podršku klupskog rukovodstva, Mourinho je odrješito opovrgnuo:

"Samo oni koji me ne poznaju dovoljno mogu sanjati o mom odlasku. Nema šanse da odem u ovom trenutku. Nikakve! Moja je motivacija fantastična. Baš kao što je ekipa koju vodim", završio je Mourinho.