Nogomet
13

Mourinho šapnuo Conteu da ga je ponizio, trener Plavaca odbio kritike

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Chelsea je u nedjelju u 9. kolu Premiershipa savladao Manchester United rezultatom 4:0, a nakon utakmice je menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho šaptao svom kolegi da ga je ponizio, no, Talijan se ne osjeća krivim.

Mourinhov povratak na Stamford Bridge nije bio ugodan zbog visokog poraza, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka Portugalac je nešto šapnuo Conteu na talijanskom jeziku.

"Ovo je samo moje mišljenje, no, nemoj raditi to pri rezultatu 4:0. Možeš to raditi kada je 1:0, ali kada je 4:0, to je poniženje", rekao je Mourinho misleći na to što je Conte tražio podršku publike.

"Bio sam nogometaš, znam kako se trebam ponašati na terenu. Unitedovi navijači nisu prestajali pjevati dok su naši šutjeli poslije odlične igre mog tima. Želio sam ih pozvati da aplaudiraju igračima, to mi se činilo normalnim. Poštujem svakog, ništa se nije dogodilo s Joseom, posebno jer je moje ponašanje bilo sasvim normalno. Nisam ismijavao ni ponižavao nekoga, uvijek zahtijevam respekt. Trebamo razgovarati o utakmici, moji igrači su zaslužili ovakvu igru", kazao je Conte za Sky Sports.

Chelsea je četvrti na tabeli sa 19 bodova, dok je Manchester United sedmi sa 14 bodova.