Tužni, ali opušteni
0

Mourinho: S bodom u Sevilli, mi smo opet prvi

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Moji su nogometaši tužni ali sasvim opušteni, rekao je Jose Mourinho, trener Real Madrida, nakon bolnog domaćeg poraza od Barcelone u "Clasicu".

Slavila je katalonska ekipa na Santiago Bernabuu 3-1 u srazu 16. Primerina kola nakon što je Real došao u vodstvo već u 22. sekundi igre. Kao značajan faktor koji je pridonio rezultatu Portugalac je naveo sreću.

"Prvo je poluvrijeme bilo uravnoteženo, no Barcelonin je drugi gol bio plod čiste sreće, odnosno naše nesreće. Ništa više", kazao je Mourinho nastavivši:

"Nakon toga Barcelona je imala psihološku prednost. Postali su sve tačniji i precizniji u svojim kratkim odigravanjima. Uobičajeno ekipu koja povede.

Sreća je također odigrala veliku ulogu jer je Cristiano Ronaldo pri našem 1-0 vodstvu imao sjajnu priliku za 2-0. On iz takvih situacija obično ne promašuje".

Mourinho je također komentirao slučaj nespretnog uklizavanja Lionela Messija pretkraj prvog poluvremena, kojim je Argentinac mogao dobiti drugi žuti karton. Oborio je Xabija Alonsa.

U trenutku tog događaja Mourinho je jasno na klupi pokazao nezadovoljstvo. No, nakon utakmice se ogradio.

"U tom sam trenutku pomislio da je Messi zaslužio isključenje. No, neću reći ništa o tome dok ne pogledam snimku prekršaja".

Sljedeće subote u istom terminu Real gostuje kod Seville na Sanchez Pizjuanu. S obzirom na to da je Barcelona unaprijed odigrala utakmicu 17. kola zbog odlaska na Svjetsko klupsko prvenstvo, Madriđani bi s jednim osvojenim bodom ponovno stekli prednost nad rivalom.

"Imamo tu utakmicu u našim rukama. Pobijedimo li u Sevilli, opet ćemo pobjeći Barçi na tri boda. To i jest razlog zašto jesmo opušteni", zaključio je Mourinho, koji je pokazao sportski fair play rukovavši se uoči početka utakmice s Barceloninim pomoćnim trenerom Titom Vilanovom, s kojim je imao ružan okršaj u augustu tokom dvoboja Superkupa.