Nogomet
1

Mourinho: Ronaldo misli da sve zna

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho, koji je u ponedjeljak započeo svoj drugi menadžerski mandat na klupi nogometaša Chelseaja, otkrio je kako je potkraj svoje trogodišnje vladavine u Real Madridu imao određenih nesuglasica s Cristianom Ronaldom.

"On (Ronaldo) je imao tri sjajne sezone sa mnom, ne znam jesu li bile najbolje u njegovoj karijeri jer je u Manchester Unitedu također imao sjajne sezone", rekao je Mourinho za špansku televizijsku stanicu Interconomia.

"Ali mislim da smo za njega pronašli taktičku situaciju koja mu je pomogla da se savršeno izrazi na travnjaku, što pokazuju njegovi postignuti golovi. Jedini problem bio je što ga trener kritizira s taktičkog stajališta u svrhu da bi se popravio, što on nije najbolje primio misleći možda da sve zna i da mu trener ne može pomoći da postane bolji. Ali nije bilo drugih problema", dodao je portugalski stručnjak, koji je u posljednjoj godini na Realovoj klupi ostao bez osvojenog trofeja.

"U posljednje dvije utakmice nije igrao jer je imao bolove u leđima, a ja nikad ne sumnjam u igrače kada kažu da su povrijeđeni. Prije je inače uvijek igrao i davao je sve za ekipu".

Upitan je li ga Pepe, Ronaldov najbliži prijatelj u Realu, izdao nakon što ga je javno kritizirao, Mourinho je odgovorio:

"To je dobro pitanje za njega, ne za mene. Jedino što mogu reći je da je bio jednom nogom izvan kluba i da sam ga ja vratio i borio se da bude plaćen kao fantastičan igrač, kako bi i trebao biti plaćen. Ali povrijedio se i momak 13 godina mlađi (Raphaël Varane) tada je uskočio i osjećao sam da taj drugi igrač zaslužuje ostati u ekipi, a Pepe to nije dobro primio. I tada su odjednom svi ljudi koji nisu ništa drugo radili nego kritizirali ga, odjednom stali na njegovu stranu".