Liga prvaka
0

Mourinho Real Madridu vraća staru slavu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Na rasporedu Lige prvaka večeras je osam utakmica, a publika će imati priliku uživati u nekoliko sjajnih duela od kojih svakako treba izdvojiti susret Bayern Minhena i Rome, a zanimljiv će biti i dvoboj Real Madrida predvođenog Jose Mourinhom i Ajaxa iz Amsterdama.

Nakon sezone iz snova sa Interom Mourinho će pokušati osvojiti Ligu prvaka sa trećim klubom, poslije uspjeha sa italijanskim prvakom i Portom.

Kontroverzi portugalski stručnjak nije bio zadovoljan žrijebom koji mu je "poklonio" dva bivša evropska prvaka, Milan i Ajax sa kojim će se susresti na otvaranju takmičenja.

Istakao je Mourinho i pozitivne strane takvog žrijeba, rekavši da veliki protivnici predstavljaju veći motiv za njegove igrače od timova iz Izraela ili sa Kipra.

Jednako zanimljivo bit će i u drugom susretu ove grupe u kojem će se na stadionu San Siro susresti Milan i Auxerre.

Milan nakon nekoliko godina ima fantastičan sastav predvođen Patom, Ibrahimovićem, Ronaldinhom i Robinhom, pa se s pravom nadaju da će uspjeti ostvariti rezultat dostojan slavnog imena kluba.

I bavarski gigant Bayern nada se da će uspjeti ponovo doći do finala gdje je prošle godine izgubio od neprikosnovenog Intera.

Heroj prošle sezone, hrvatski reprezentativac Ivica Olić vjeruje da se Bayern Minhen oporavio od bola zbog gubitka titule i da spremni dočekuju večerašnji susret protiv Rome.

Bosna i Hercegovina večeras će imati svog predstavnika u Ligi prvaka. Naš reprezentativac Admir Vladavić u dresu Ziline igrat će protiv londonskog Chelseaja u okviru grupe F.

Liga prvaka, prvo kolo:

Group E

Bayern - AS Roma CFR Cluj - Basel

Grupa F

Marseille - Spartak Moscow Zilina - Chelsea

Grupa G

AC Milan - Auxerre Real Madrid - Ajax Amsterdam

Grupa H

Arsenal - Braga Shakhtar Donetsk - Partizan