Nogomet
0

Mourinho: Real Madrid igra na Champions Cupu jer sam ja profesionalac

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Portugalac Jose Mourinho, trener nogometaša Chelseaja, na sebi je svojstven način najavio finale International Champions Cupa, turnira koji se igra u SAD-u, protiv svog donedavnog kluba Real Madrida.

Chelsea i Real Madrid borit će se u srijedu u Miamiju za naslov pobjednika ovog takmičenja. Tako će Mourinho imati priliku za duel s klubom kojeg je napustio prije samo nekoliko sedmica.

"Real Madrid nastupa na ovom turniru jer sam ja profesionalac i ja sam to organizirao. Učinio sam to iako sam već znao da neću voditi Real u pripremama za novu sezonu te da imamo dobre šanse da se sretnemo u finalu. Za nas u Chelseaju je to jako dobro, ne znam kako je za njih u Realu", započeo je The Special One te nastavio:

"Igramo u finalu protiv vrlo posebne ekipa koja ima vrlo posebne igrače, ali ovo je takmičenje s kojim nismo opsjednuti da ga moramo osvojiti. Radit će promjene u toj utakmici i odigrati prvo i drugo poluvrijeme s različitim igračima. Nemamo nikakav pritisak što se tiče rezultata".

Kaže da duel protiv Real Madrida nema neki poseban značaj za njega.

"Uvijek želite igrati protiv najjačih ekipa. Naš cilj je napredovati, kako bismo početak utakmica u sezoni dočekali u najboljoj mogućoj formi. Na ovom turniru smo pobijedili dvije talijanske ekipe, Inter i Milan, a sada igramo protiv Reala. To je odlično, pogotovo za naše mlade igrače, a imamo ih puno u timu, koji nisu toliko navikli igrati pred velikim auditorijem, na velikim stadionima i protiv tako jakih suparnika. Duel protiv Real Madrida je najbolje što im se moglo dogoditi", zaključio je Mourinho.