Nogomet
21

Mourinho protiv Guardiole već 25. jula, a prvi oficijelni meč vodi protiv Ranierija

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Nakon što je Sky Sports objavio da je Jose Mourinho i zvanično postao trenerom Manchester Uniteda, uslijedila su pisanja o Mourinhovim prvim mečevima na klupi Crvenih đavola.

Prve trenerske korake ispred klupe Uniteda napravit će u Kini gdje će njegov tim 22. jula igrati protiv Borussije Dortmund.

A onda spektakl na nacionalnom stadionu u Pekingu. Susret najvećih trenerskih rivala modernog fudbala, Josea Mourinha kao trenera Manchester Uniteda i Pepa Guardiole kao trenera Manchester Cityja. Taj meč, na stadionu koji prima 91 hiljadu gledalaca, bit će odigran 25. jula.

Prvi oficijalni meč Mourinho će voditi protiv novog prvaka Engleske Leicester Cityja. Upravo je Leicester bio klub koji mu je nanio posljednji udarac kao treneru Chelseaja, jer je nakon poraza od Leicestera na King Power stadionu rezultatom 2:1 sredinom decembra prošle godine dobio otkaz. Sudbina je htjela da posljednji meč kao trener Chelseaja vodi protiv Claudija Ranierija i da protiv njega vodi prvi zvanični meč kao trener Uniteda.

Meč protiv Leicestera, United će igrati u okviru Community Shielda, engleskoj verziji Super kupa u kojem igraju prvak lige i prvak nacionalnog kupa, odnosno FA Cupa koji je pripao Manchester Unitedu, a meč je na rasporedu 7. augusta na kultnom Wembleyu.