Uoči El Clasica
0

Mourinho: Protiv Barcelone će biti drugačije

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Trener Real Madrida Jose Mourinho bio je oduševljen izdanjem svoje ekipe nakon visoke 4-0 pobjede nad Ajaxom usred Amsterdama u sklopu 5. kola grupe G nogometne Lige prvaka.

Pobjedom je Real osigurao čelno mjesto grupe i time nešto lakšeg protivnika u žrijebu u nokaut fazi takmičenja, a Mourinhu raspoloženje nisu pokvarila ni isključenja dvojice njegovih igrača u posljednjih trenucima susreta (Xabija Alonsa i Sergija Ramosa).

"Nisu mi se svidjeli ti kartoni. Dobili smo ih jer smo htjeli malo uštedjeti na vremenu", komentirao je Mourinho odluke sudije Craiga Thompsona.

Isključenja znače da će Ramos i Alonso propustiti susret posljednjeg kola protiv Auxerrea, rezultatski beznačajan za Real, a nagađa se da su ih igrači namjerno isprovocirali da bi u nokaut fazu takmičenja mogli ući neopterećeni potencijalnom utakmicom suspenzije.

Real je već na poluvremenu protiv Ajaxa imao dva gola prednosti nakon što su suparničku mrežu zatresli Karim Benzema i Alvaro Arbeloa, dok je u drugom poluvremenu Cristiano Ronaldo dvama golovima potvrdio pobjedu "kraljevskog kluba".

"Jako sam sretan, prvo zbog pobjede kojom smo osigurali prvo mjesto u grupi i malu prednost u žrijebu uoči osmine finala, a onda i zbog činjenice što su igrači poput Arbeloe, Benzeme, Albiola i Lassa, koji inače ne igraju redovno, odreagirali fantastično. Za mene su svi igrači ključni i svi će dobiti svoju priliku. Reakcija onih koji su danas dobili priliku bila je sjajna i to je jako veseli."

U ponedjeljak Real očekuje veliki derbi protiv Barcelone na Camp Nou u sklopu 13. kola Primere, a madridski klub ga dočekuje s vodećeg mjesta tabele s bodom više od katalonskog kluba.

"U ponedjeljak će biti drugačije. Ne treba nam posebna motivacija, a vidjet ćemo kako će završiti. Osjećamo se dobro, u dobroj smo formi, ali bolje ekipe uvijek ne pobjeđuju. Očekujem dobru utakmicu."