Primera
0

Mourinho proslavio godišnjicu pobjedom, sjajan potez Di Marije

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Rutinski su nogometaši Real Madrida odradili posao u 24. kolu španskog prvenstva. Na svom su Santiago Bernabeuu svladali Levante s 2-0, a utakmica će ostati upamćena po sjajnoj asistenciji Angela di Marije za prvi pogodak.

Također, trener Madriđana Jose Mourinho je pobjedom proslavio devet godina od posljednjeg ligaškog poraza na domaćem travnjaku. Prvi i jedini takav bivšem je treneru Porta, Chelseaja i Intera nanio 23. veljače 2002. godine Beia Mar, nakon čega je uslijedio niz koji nakon subote iznosi 123 pobjede i 25 remija.

Zanimljiv "odnos" ima Real ove sezone s Levanteom. Ta mu je ekipa u prvom dijelu prvenstva uzela važne bodove (0-0), a potom ju je madridski klub deklasirao s čak 8-0 u prvoj utakmici osmine finala Kupa kralja. Levante je u uzvratu protiv "šarenog" Reala slavio s 2-0.

U subotu Levante nije ponovno uspio pomoći Barceloni, ali nije doživio debakl kao u Kupu. Real je u vodstvo došao već u šestoj minuti kad je spomenuti Di Maria s desne strane najprije prošao kroz dvojicu suparničkih igrača, potom ušao u šesnaesterac i predriblao još jednog, pa poslao loptu kroz noge četvrtom, tačno na nogu Karima Benzeme koji nije imao težak posao.

Na 2-0 je u 40. minuti povisio Portugalac Ricardo Carvalho, podmetnuvši nogu nakon ubacivanja sunarodnjaka Cristiana Ronalda iz slobodnog udarca s lijeve strane.

Real se ovom pobjedom primakao vodećoj Barceloni na dva boda, ali Katalonci svoj dvoboj 24. kola igraju tek u nedjelju kada dočekuju Athletic Bilbao.

Valencia je nakon sedam pobjeda u zadnjih osam kola kiksala kod kuće protiv Sportinga iz Gijona. Utakmica je završila bez pogodaka, a za goste je od 71. minute igrao naš Mate Bilić.

  Primera, 24. kolo:

Real Madrid - Levante 2-0 (Benzema 6, Carvalho 40)

Valencia – Sporting 0-0

Redoslijed: 1. Barcelona 62 (-1), 2. Real Madrid 60, 3. Valencia 48, 4. Villarreal 45 (-1), 5. Athletic Bilbao 38 (-1).