Massimo Moratti
0

" Mourinho ostaje u Interu i sljedeće sezone"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Predsjednik talijanskog nogometnog prvaka Intera Massimo Moratti uvjeren je da će portugalski trener Jose Mourinho i sljedeće sezone biti na kormilu ekipe.

Tako nešto i ne bi trebalo biti upitno, budući da Inter ima ugovor s Mourinhom do juna 2011. godine. Međutim, nedavno je Realov predsjednik Florentino Perez naznačio da bi trofejnog portugalskog stratega volio preseliti na klupu ''kraljevskog kluba''.

"Mourinho ostaje naš trener i sljedeće sezone jer ima ugovor s nama. Ali, čak i da ga nema, vjerujem da bi ostao u Interu", rekao je Moratti za Gazzettu dello Sport.

Iako se portugalskog trenera vrlo često spominje u pričama koje nisu izravno vezane za sportske dosege, njemu na tom planu ove sezone ide odlično. Inter je vodeći u Seriji A, u osmini finala Lige prvaka je pobijedio Chelsea s Milanu s 2-1, a u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Italije je bio bolji od Fiorentine s 1-0.

Moratti smatra da je ključ svih tih uspjeha u Mourinhovoj pažnji koju posvećuje i najsitnijim detaljima.

"Novine najčešće pišu o njegovom karakteru, ali često zaboravljaju da je on, prije svega, izvanredni profesionalac. On je čovjek koji brine i o najsitnijim detaljima. Vrlo je usredotočen na rad na treninzima. Uvjeren sam da je pošteno zaradio svaki novčić iz ugovora", dodao je Moratti.