Nogomet
0

Mourinho odbio govoriti o Ronaldu u intervjuu za As

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Jose Mourinho, trener Real Madrida, dao je veliki intervju za španski As u kojem se raspričao o mnogim temama. Međutim, na pitanje o Cristianu Ronaldu ostavio je novinara bez odgovora.

Pitanje se odnosilo na temu koja iz dana u dan puni stupce nogometnih stranica mnogih medija. Ronaldo je u prvenstvenoj utakmici protiv Granade zabio dva gola, ali nije proslavio niti jedan od njih. Kasnije je objasnio da "nije sretan u klubu iz profesionalnih razloga", te da "u klubu znaju o čemu se radi".

Ako i znaju, dosada niko o tome nije rekao ništa. Nije želio niti Mourinho, koji je prije toga detaljno odgovarao na pitanja Asovog novinara.

"Ne bih o tome govorio. O Ronaldu neću ništa reći. Stvarno sam spreman o svemu govoriti. Odgovarao sam na vaša pitanja opširno i iskreno. Ovaj intervju mi je zanimljiv. Ali, nemojte me pitati za Cristiana. Probajte me shvatiti. Molim vas, nemojte insistirati na tom pitanju."

Od ostalih pitanja, izdvajamo ono o grupi u Ligi prvaka. Real Madrid će igrati s Manchester Cityjem, Borussijom Dortmund i Ajaxom. Nedavno je Ruud Gullit rekao kako se radi o grupi koja niti jednoj ekipi i ne dopušta ni najmanju grešku?

"Totalno se slažem s Gullitom. Ne samo da u toj grupi imamo četiri državna prvaka, već i tri od njih koji igraju u tri najjače evropske lige – španskoj, njemačkoj i engleskoj. Naravno, to je vrlo teška grupa. Tu je i Ajax koji je u stalnoj obnovi, ali uvijek ima zanimljive nove igrače, željne dokazivanja. Razlika između naše grupe i svih ostalih jest da si Real Madrid, kao i naši suparnici, uistinu neće smjeti dopustiti grešku. Ostim toga, tu je još jedna stvar o kojoj valja razmisliti. Prve dvije ekipe iz naše grupe koje prođu nokaut-fazu će to učiniti u sasvim drugačijim uslovima od ostalih 14 ekipa koje su razvrstane u preostalih sedam grupa. Dopustite da vam objasnim. Mi ćemo od prve minute prve utakmice morati krenuti u takmičenje s maksimalnom koncentracijom i maksimalnom fizičkom i mentalnom potrošnjom. I pokušati doći do nokaut-faze s takvim nastojanjima u nogama i glavi. Klubovi koji prođu našu grupu će vjerovatno biti isrcpljeni fizički i mentalno, te možda i zaraditi pokoju suspenziju igrača zbog kartona. Ostali će biti lišeni toga jer će proći kroz manje napore, moći će više rotirati igrače, vjerovatno će proći i bez suspenzija..."

Znači, neće to biti šetnja za vas u grupi.

"Ne, neće biti lako. Opet, iskreno govoreći, poznavajući moju ekipu i moje igrače, znam da ćemo se mi za utakmice takvog intenziteta lakše pripremati od ostalih. Moji igrači znaju da u Ligi prvaka moraju dati svoj maksimum, odigrali dobro, u skladu s njihovim regularnim partijama ili još bolje. Počevši od prve minute prve utakmice protiv Manchester Cityja."

Na pitanje hoće li im Manchester City biti najveći rival u grupi, rekao je da nije siguran.

"Borussia Dortmund je prvak Njemačke, tim puna reprezentativaca, njemačkih i dvojice najboljih poljskih. Kod Ajaxa se nikad ne zna, i oni mogu prirediti iznenađenje. Ali, da, moćni Manchester City je klub koji ima novac i tim s vrhunskim, svjetskim igračima. Ekipa koja je stvorena s ciljem osvajanja Lige prvaka. Bit će nam teško, ali bit će teško i njima. Jer Real Madrid je Real Madrid", rekao je Mourinho.