Suprotstavio se predsjedniku Reala
3

Mourinho odbio dovođenje Isca i Cazorle zbog Luke Modrića

Totalsport
Jose Mourinho i Luka Modrić (Foto: AFP)
Jose Mourinho i Luka Modrić (Foto: AFP)
Koliko je žestoko trener Real Madrida Jose Mourinho želio na početku ove sezone dovesti Luku Modrića najbolje u tekstu oslikava El Confidencial ove sedmice.

Naime, Mourinho se navodno suprotstavio i predsjedniku kluba Florentinu Perezu i ostalima, te praktički sam odlučio da niko drugi neće dolaziti u Real osim Modrića, tada igrača Tottenhama.

El Confidencial navodi da je Perez, mimo Mourinha, stvarao put prema Santiju Cazorli iz Arsenala ili Iscu Alarconu iz Malage. I jedan i drugi nogometaš su bili u financijskom smislu za Real bolje investicije od Modrića, no kada je portugalski strateg saznao što Perez i ostali namjeravaju, sam se založio da svi poslovi s Arsenalom i Malagom stanu, te da se Real usmjeri prema Modriću.

Mourinhova ideja je na kraju pobijedila. Cazrola je ostao u Arsenalu, Isco u Malagi, a Modrić je došao na Santiago Bernabeu. Istina, nakon obavljenog posla Mourinho nije bio toliko "oduševljen" Modrićem, pa mu je vrlo često, sve do danas, poklanjao klupu za rezervne igrače i ulaske u drugim poluvremenima utakmica, a ne mjesto u udarnoj postavi.