Nezadovoljan medijima
0

Mourinho novinarima: Tretirate nas poput bandita

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Opet je argumentovano Jose Mourinho na press-konferenciji dokazivao da španska javnost i mediji njegovu ekipu, nogometaše Real Madrida, tretiraju nekorektno i nejednako.

U pitanju je gužva u kojoj su se Madriđani našli tokom utakmice četvrtog Primerina kola kod Levantea u nedjelju, a koja je završila drugim žutim kartonom za Samija Khediru i, posljedično, 1-0 porazom favorita.

"Nikada ono što se dogodilo u Valenciji ne bih nazvao tučnjavom. Evo, imate primjer događaja na prijateljskoj utakmici između Španije i Čilea. Ta je tučnjava, i španski reprezentativci u njoj, izgledala daleko ružnije. No, drugog dana novine pišu o jedinstvenosti ekipe, igračima koji se ponašaju poput braće jer jedni druge brane. Ako to napravimo mi, tretira nas se poput bandita", rekao je Portugalac ponovno pogodivši "u sridu".

Sami Khedira zbog isključenja će propustiti jednu utakmicu: Realovo sutrašnje (srijeda) prvenstveno gostovanje kod Racinga u Santanderu.

"Ono što je učinio bilo je djetinjasto. Nikada to od njega ne bih očekivao. On je jedan od najnekonfliktnijih igrača koje poznajem. Kazna koju je dobio bit će mu sasvim dovoljno upozorenje".

Osim Khedire, tri će boda u Santanderu Mourinhovi igrači pokušati dohvatiti bez povrijeđenih Portugalaca Pepea i Coentraa.

"Ti izostanci nisu problem. Imamo dosta igrača i dobro je da oni koji dobro rade na treningu dobivaju prilike".

Također je portugalski menadžer upozorio španske sudije da dobro motre na igrače suparničkih ekipa kad igraju protiv Reala: tvrdi da su Levanteovi igrači cijelo vrijeme provocirali njegove pulene.

"Da bi iskontrolirao takve zamke, sudija mora biti 'prisutan', mora dobro motriti poteze igrača obiju ekipa. I utakmica u Santanderu otići će u onom smjeru kamo je odvede sudija", završio je Mourinho.