Primera
0

Mourinho nezadovoljan zbog primljenog gola

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Portugalski trener na klupi madridskog Reala Jose Mourinho imao je zamjerku svojim nogometašima uprkos visokoj 4-1 pobjedi na gostovanju kod Malage u sklopu 7. kola španskog prvenstva.

"Nije mi se svidjelo što nam je Malaga zabila gol", zborio je Mourinho nakon pete Realove ovosezonske pobjede kojom je, s obzirom na poraz Valencije kod Barcelone, preuzeo vrh prvenstvene tabele.

Realu je primljeni gol bio tek treći ovosezonski, ali uprkos tome, Mourinho smatra da ga se moglo izbjeći budući da je to bio gol u 55. minuti za smanjenje Realovog vodstva na 3-1, pa su gosti do kraja morali igrati puno angažiranije.

"Moram odati priznanje ekipi koja je radila naporno na terenu, kretala se dobro i odigrala kvalitetnu utakmicu. Moji su igrači znali koja opasnost prijeti od Malage, ali su se malo opustili. Bilo bi bolje za nas da je utakmica bila posve mrtva jer opet moramo igrati u utorak (protiv Milana u Ligi prvaka, op.a.), a taj primljeni gol nam je otežao stvari", zaključio je harizmatični Portugalac.