Nogomet
8

Mourinho: Ne znam kada su navijači Uniteda posljednji put gledali tako dobru predstavu

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho prezadovoljan je nakon pobjede njegovog kluba nad Leicester Cityjem u 6. kolu Premiershipa. United je na Old Traffordu slavio rezultatom 4:1, a na poluvremenu bilo je 4:0.

Glavna tema u izjavama nakon meča bio je Wayne Rooney koji je meč počeo sa klupe za rezervne igrače, Kapiten Uniteda je na teren ušao u 83. minuti umjesto Rashforda. Mourinho ističe da je Rooney sretan i da je on i dalje veliki dio njegovih planova.

"On je veliki igrač za mene, veliki igrač za United i veliki igrač za zemlju. Nemam ništa drugo reći, on je moj čovjek. Vjerujem mu u potpunosti, on je sretan kao i ja u ovom trenutku", kazao je Mourinho te na pitanje da li je Rooney u svlačionici bio sretan, odgovorio je: "Naravno. Njegov tim je pobijedio, njegov United je pobijedio. To je normalno."

Trener Uniteda nije želio istaknuti nijednog igrača nakon pobjede njegovog tima nad Leicesterom. Ova je pobjeda stigla nakon dva vezana poraza u ligi - od Manchester Cityja i Watforda.

"Ko je zasijao? Tim. Tim je igrao dobro. Ako postignete četiri gola pri čemu vaš napadač ne postigne gol, a ja mislim da je Ibrahimović igrao apsolutno fantastično u smislu da je bio ključan u našim napadima i našem presingu. Moj tim je igrao vrlo dobro. Imali smo intenzitet, kretnju, dobru dinamiku, defanzivno smo bili snažni protiv tima kojeg je lako analizirati, ali teško se nositi sa njim. Ovaj put smo analizirali i nosili se s njim", rekao je Mourinho.

Portugalski trener je pohvalio igru svog tima tokom prvog poluvremena koje je okončano rezultatom 4:0. Mourinho ne pamti kada su navijači mogli gledati takvo izdanje Uniteda.

"Rezultat je stigao dobrom predstavom, sa sigurnošću navijača i ne znam kada su zadnji put imali tako dobru predstavu i takav rezultat na poluvremenu. Predstava je bila vrlo dobra, u drugom dijelu niko nije očekivao da postignemo još četiri gola i pobijedimo 8:0, radilo se o kontroli", opisao je Mourinho.