Nogomet
0

Mourinho: Ne želim Inter i Chelsea u četvrtfinalu

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Jose Mourinho (Foto: Reuters)
Nije prevelike izljeve sreće pokazivao trener Real Madrida Jose Mourinho nakon što su njegovi nogometaši na Santiago Bernabeuu savladali Lyon s 3-0 i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka.

U šest posljednjih sezona "kraljevski klub" je zapinjao u osmini finala, lani baš protiv Lyona, ali pod Mourinhovim vodstvom nije bilo prave opasnosti da se takvo što ponovi.

"Ispadanja u prošlim sezonama nisu bila normalna. Mi smo Real Madrid i zaslužujemo biti u četvrtfinalu. Lyon je dobra ekipa, jedna od najboljih u Ligi prvaka, ali večeras smo zaslužili pobjedu. Odigrali smo kompletnu utakmicu, nismo čuvali 1-1 iz prvog dvoboja, već smo išli na pobjedu i zasluženo je ostvarili",rekao je portugalski stručnjak nakon utakmice.

Španski novinari su ga pitali želi li možda u četvrtfinalu igrati protiv Chelseaja ili Intera, klubova koje je uspješno vodio u prošlosti. Štaviše, Inter je lani odveo do evropskog trona.

"Ne bih volio igrati protiv njih iz emocionalnih razloga. Ako budem morao, u redu, igrao sam i lani protiv Chelseaja, ali psihološki bi mi bilo lakše igrati protiv kluba koji mi nije u srcu", objasnio je Mourinho.