Nogomet
0

Mourinho ne opovrgava glasine o odlasku

Sarajevo-x.com
Jose Mourinho je dodatno potakao špekulacije da odlazi iz Chelsea. Na pitanje da li napušta engleskog prvaka na kraju sezone, Mourinho je odbio dati komentar.

Na press konferenciji nakon utakmice Liga kupa sa četvrtoligašem Wycombeom, u kojoj je Chelsea odigrao iznenađujućih 1-1, Mourinho je odbio da opovrgne glasine koje posljednjih sedmica kruže oko Stamford Bridgea.

Holanđanin Guus Hiddink, trenutno selektor reprezentacije Rusije i navodno blizak prijatelj vlasnika Chelsea Romana Abramovicha, spominje se kao mogući nasljednik Mourinha. Također se špekuliše da Mourinho nije u dobrim odnosima sa ruskim tajkunom.

Mourinho je na press konferenciji izjavio: ''Moja pozicija nije bitna. Bitan je Chelsea, a trenutna pozicija Chelsea je dobra. Nalazimo se skoro u finalu Liga kupa, među 16 smo ekipa u Ligi prvaka, još uvijek se nalazimo u FA kupu, a drugi smo u Premier ligi''.

''Mislim da je Chelsea u dobroj situaciji i to je način na koji ja radim tokom cijele karijere - nisam ja bitan, već klub. U ovom momentu razmišljam samo o utakmici u subotu i o treningu kojeg sutra održavam. Ponavljam na kraju, moja sudbina nije bitna, ono što je bitno je Chelsea''.