Novi pokušaj transfera
0

Mourinho ne odustaje od dovođenja Gerrarda

Totalsport
Steven Gerrard
Steven Gerrard
Dok je bio trener Chelseaja, Portugalac Jose Mourinho je dva puta ozbiljno pokušao u svoju svlačionicu dovesti engleskog reprezentativnog veznjaka iz Liverpoola Stevena Gerrarda.

Da ljubav nije prestala, pokazaju i navodi iz Daily Maila, a po kojima će Mourinho i ovog ljeta, ali kao trener milanskog Intera, pokušati dovesti 29-godišnjeg kapitena Liverpoola.

Gerrard je od početka karijere, od 1998. godine, član Liverpoola, no u posljednje vrijeme se sve glasnije govori o njegovom odlasku s Anfielda.

Daily Mail navodi da je Inter spreman ponuditi Liverpoolu 19-godišnjeg Balotellija plus određenu novčanu svotu. U Interu imaju spremno i rješenje ako treneru Liverpoola Rafaelu Benitezu nije zanimljiv Balotelli. Spremni su ponuditi 62 miliona engleskih funti (oko 125 miliona KM).

Inače, Balotelli već dugo vremena ima problema s Mourinhom, te nije odigrao posljednjih šest ogleda svoga kluba. U četvrtak se javno izvinio klubu i treneru, no izgleda da Inter nema prevelikih planova s njim u budućnosti.