Kivan na sudiju
0

Mourinho: Ne bih platio ništa za ovako ružan nogomet

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Kontroverzni trener nogometaša madridskog Reala Jose Mourinho prozvao je sudiju Closa Gomeza nakon utakmice 16. kola Primere protiv Seville.

Podsjećamo, Real je uprkos igraču manje na terenu slavio s minimalnih 1-0 golom Angela Di Marije iz 77. minute, a sudija Gomez pokazao je 13 žutih kartona (uključujući dva Ricardu Carvalhu) i jedan izravan crveni karton (Sevillin bek Dabo).

"Sudija je napravio 13 ozbiljnih grešaka", komentirao je Mourinho na pres-konferenciji nakon utakmice mašući papirom na koji je zapisao sve greške koje je prema njegovom mišljenju sudija napravio.

"Ne osjećam se pod pritiskom dok radim svoj trenerski posao koji volim raditi. Ali umoran sam što moram reagovati na ovakve stvari. Moju ekipu treba braniti, jer ako ja kažem što mislim, sutra ću biti na naslovnici i suspendovat će me. U klubu postoji struktura i očekujem da čelni ljudi reaguju i brane moj tim", dodao je Portugalac.

O samoj utakmici protiv Seville Mourinho je prozborio:

"Bila je to utakmica za zaborav. Nogomet je bio ružan i ne bih platio ništa da to mogu gledati. Da sam sjedio kod kuće pred TV-om radije bih prebacio na Eurosport i gledao utakmicu u Vijetnamu."

"No, moram pohvaliti svoju ekipu koja kao da je s drugog planeta. Pokazali su nevjerovatan karakter i pobijedili usprkos izostanku važnih igrača. Sa svojom ekipom sam iznimno zadovoljan, sjajni su na terenu i izvan njega."