Portugalac nezadovoljan
1

Mourinho naredio nekim igračima da smršaju

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Trener Real Madrida Jose Mourinho poručio je nakon subotnjeg poraza u Granadi (1-0) nekolicini svojih nogometaša da se dovedu u red, odnosno da smršaju, piše Marca.

"Jasno mi je da su nekli igrači bili umorni jer su igrali prošlu srijedu protiv Barcelone u Kupu kralja i naporno su radili. Ali nije mi jasno zašto su umorni oni koji su protiv Barcelone bili na klupi", rekao je Mourinho nakon utakmice u Granadi.

Marca tvrdi da je Mourinho ponajprije nezadovoljan Karimom Benzemom, Gonzalom Higuainom i Marcelom. Sva trojica navodno imaju višak kilograma. Napadači su po dva kilograma teži nego što bi trebali biti, dok Marcelo navodno ima čak pet kilograma viška što je posljedica dugotrajnog izbivanja s treninga zbog povrede.

Portugalski stručnjak je svjestan da nema nikakvih izgleda odbraniti naslov španskog prvaka, ali je od svojih igrača, piše Marca, i uoči utakmice u Granadi zahtijevao profesionalni pristup u svakoj utakmici do kraja Primere.

"Biti drugi je bolje nego biti treći. Biti pet ili šest bodova iza Barcelone je bolje nego biti 15 ili 16", rekao je Mourinho igračima prije okršaja u Granadi, navodi Marca.

Upravo je zato bio iznimno razočaran nakon poraza, ne toliko samim rezultatom, koliko pristupom svojih igrača koji njegove riječi očito nisu shvatili ozbiljno.