Nogomet
15

Mourinho nakon prve pobjede: Rezultat je uvijek važan, zadovoljan sam igrom Mkhitaryana i Baillyja

Klix.ba
Nogometaši Manchester Uniteda su danas u prijateljskoj utakmici pobijedili Wigan rezultatom 2:0, što je bio debitantski trijumf za menadžera Crvenih vragova Josea Mourinha. Nakon utakmice je bio poprilično zadovoljan.

"Veoma sam sretan. Rezultat nije u prvom planu, ali je uvijek važan. Sretan sam jer sam vidio stvari koje smo radili na treningu, neke principe naše defanzivne i ofanzivne igre. Nije bilo perfektno je uvjeti nisu najbolji, trenirali smo samo deset dana. Igrači su umorni i nema oštrine, za to je potrebno vrijeme. No, igrači su počeli shvatati nogomet onako kako ga ja shvatam", izjavio je Mourinho.

Komentarisao je nastupe Mkhitaryana i Baillyja, novih igrača u svlačionici Uniteda.

"Mkhitaryan je igrač vrhunske klase i trenutno je na svom vrhuncu, ima 27 godina. Sjajan je, brzo razmišlja i odlično kontroliše loptu. Može igrati na nekoliko pozicija iza napadača. Ni on nema oštrinu, ali je njegova igra zadovoljavajuća. Bailly je mlad, učinit ću sve da bude još bolji, kao što sam i ranije radio sa stoperima. Pokazao je potencijal zbog kojeg sam ga odlučio kupiti", rekao je sjajni menadžer.

Njegovu ekipu je danas bodrio veći broj navijača.

"Gledao nas je veliki broj navijača, oni bezuslovno bodre tim. Sretni su nakon današnje utakmice, vjerujem da će nas i dalje podržavati", završio je Mourinho.