Portugalac se vraća u Englesku
0

Mourinho na ljeto napušta Real

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Prema pisanju britanskog Sunday Timesa, portugalski nogometni stručnjak na klupi Real Madrida, Jose Mourinho, se na kraju sezone vraća u Englesku kako bi preuzeo neki klub u Premiershipu.

Uprkos nevjerovatnom ostvarenju od 17 pobjeda iz 20 utakmica u domaćem prvenstvu, stopostotnom učinku u Ligi prvaka, te praktično beznačajnom ispadanju u četvrtfinalu Kupa kralja (Barcelona), Mourinho, prema pisanju većine britanskih medija, na kraju tekuće sezone napušta madridski klub.

"Jose je umoran od cjelokupne situacije u klubu. Bez obzira na to da li na kraju sezone osvoji naslov u Primeri i/ili Ligi prvaka on će se na ljeto vratiti u Englesku. Novac mu je najmanje važan", rekao je izvor blizak Portugalcu za Sunday Times.

Kako sada stvari stoje, Mourinho bi u Engleskoj mogao birati koji klub želi trenirati. Naime, oba su ga Manchestera svojevremeno htjela pa je za pretpostaviti da se ništa oko toga nije promijenilo. Budućnost njegovog sunarodnjaka na klupi Chelseaja (Andre Villas-Boas) je pod velikim znakom pitanja, nakon neuvjerljivih igara ove sezone, kao i budućnost francuskog stručnjaka na klupi Arsenala Arsena Wengera koji sve više gubi povjerenje navijača. I Tottenham bi mogao ostati bez trenera ukoliko Harry Redknapp prihvati preuzimanje klupe engleske reprezentacije.

Mourinha je 2010. godine FIFA proglasila trenerom godine. Tada je s italijanskim Interom osvojio domaće prvenstvo, kup te Ligu prvaka.