"Sijevnula kontra"
68

Mourinho: Moram pogledati na Google da vidim ko je Zeman

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Češki 65-godišnji nogometni stručnjak Zdenek Zeman, koji je početkom juna imenovan za novog trenera Rome, stao je na žulj Joseu Mourinhu koji je u svom stilu ponudio posprdnu izjavu na Zemanov račun…

Iskusni se Čeh, često kontroverzan u svojim izjavama koliko i po trenerskim metodama, ranije ovoga mjeseca vratio u klub koji je vodio od 1997. do 1999. godine.

Zeman je prije tri godine Josea Mourinha opisao kao "osrednjeg trenera". U intervjuu za France Football ranije ove sedmice, kritizirao je Zeman Mourinhov defanzivni pristup s kojim je, dok je vodio milanski Inter, osvojio Ligu prvaka prije dvije godine, tvrdeći da mu je fokus bio na tome da suparničkim timovima ne dopusti da razviju svoju igru.

Mourinhu više od toga za brzi odgovor nije trebalo. "Ja sam osrednji trener? U redu, svako ima pravo na svoje mišljenje", započeo je miroljubivo, ali onda je "sijevnula kontra".

"Zdenek Zeman? Ne poznajem ga. Gdje taj igra? Aha, on je trener. Oprostite, nisam znao. Nema veze, sada sam na odmoru pa ću imati dovoljno vremena otići na Google i saznati nešto o njemu, ustanoviti koje trofeje je osvojio", rekao je Portugalac.