Spremni za velike stvari
13

Mourinho: Moja ekipa je skoro pa kompletirana

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Sedmicama se pisalo i pričalo o dolasku hrvatskog nogometaša Luke Modrića u Real Madrid. No, do danas se ništa konkretno nije dogodilo, a izgleda da i u Realu polako dižu ruke od svega toga.

To se može vidjeti i iz najnovijih izjava trenera Josea Mourinha. Inače, Real se i dalje nalazi na američkoj turneji gdje se priprema za novu veliku sezonu.

"Mogu reći da je moja ekipa skoro pa potpuno kompletirana. Imam fantastične igrače na raspolaganju i čekaju nas mnogi veliki izazovi koje ćemo pokušati riješiti", rekao je Mourinho i nastavio:

"Ono što smo napravili prošle sezone je jedinstveno. Možete li zamisliti koliko je teško ostvariti rekord po bodovima pri osvajanju naslova u Primeri. No, znam da je Španija iznimna sportska nacija koja traži nova dokazivanja, osvajanja i uspjehe. Ja sam za to u Realu spreman. Imamo ispred sebe Primeru, imamo Ligu prvaka i mnogo toga. Veliki sam takmičar i znao sam pri dolasku u Madrid da se od mene očekuju samo najveće stvari. Ja i svi moji ljudi smo spremni".