Nogomet
4

Mourinho: Moja budućnost u Realu na zavisi od osvajanja Lige prvaka

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Trener Real Madrida Jose Mourinho ustvrdio je da njegova budućnost u klubu ne zavisi od toga hoće li ove sezone osvojiti Ligu prvaka.

Već se duže vrijeme spominje da će portugalski stručnjak naljeto sigurno napustiti Santiago Bernabeu, a ovogodišnji rezultat u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, kako sam tvrdi, neće utjecati na njegovu odluku. Real je, podsjetimo, praktički bez šansi za naslov u španskom prvenstvu, tako da se u potpunosti okrenuo lovu na deseti naslov evropskog prvaka u klupskoj historiji.

"Sve ekipe koje su u četvrtfinalu žele osvojiti Ligu prvaka. Moja budućnost nema nikakve veze s tim hoćemo li osvojiti naslov ili ne", rekao je Mourinho na konferenciji za novinare dan uoči uzvratne utakmice četvrtfinala protiv Galatasaraya.

Madriđani su u prvoj utakmici pred svojim navijačima slavili s 3-0, ali Portugalac upozorava svoje igrače da još uvijek ništa nije gotovo.

"Ništa još nismo napravili. Istina je da imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali pred nama je još jedan težak dvoboj. Moramo ostati fokusirani ako želimo u polufinale, rezultat 3-0 nam ništa ne garantuje. Nadam se da će ta poruka doći do svoje mete. Bit ću prilično iznenađen ako ne vidim da su moji igrači spremni za tešku utakmicu", istaknuo je trener Madriđana.

" Očekujemo rasprodani stadion u Istanbulu i intenzivno okruženje. Iako navijači mogu biti zastrašujući, moji igrači se znaju snaći u takvoj atmosferi. Moramo ostati mirni i obaviti svoj posao. Ako izgubimo s 2-0 ili 3-1, neću se vratiti kući sretan, unatoč tome što smo prošli. Želim pobjedu u Istanbulu", kazao je Mourinho.