Nogomet
27

Mourinho: Mi smo najnesretniji tim u Premiershipu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho u izjavi za Sky Sports nakon remija njegovog tima protiv Arsenala na Old Traffordu (1:1) kazao je da su Crveni đavoli najnesretniji tim u ligi.

Mourinho smatra da je United bio daleko bolji tim od Arsenala koji je do remija stigao jedinim šutem u okvir Unitedovog gola i to u 89. minuti kada je Giroud savladao De Geu. Prethodno je Mata u 68. minuti donio prednost domaćem timu.

"Daleko bolji tim... Ne želim reći da oni nisu željeli pobijediti. Radije bih rekao da nisu imali šanse da bi pobijedili, nisu mogli biti Arsenal, nisu mogli igrati na način na koji normalno igraju fudbal. Bili smo fenomenalni gledajući s defanzivnog aspekta. Kada smo imali loptu igrali smo kvalitetan fudbal. Imali smo šansu da završimo meč. I jedini put kada su prišli i kada nismo mogli riješiti situaciju, oni su dali gol i bili su sretni, a mi nesretni, ali to je fudbal", rekao je Mourinho.

U prvom poluvremenu United je tražio penal nakon starta Monreala nad Valencijom. Mourinho je burno reagovao, ali nije želio komentarisati odluku sudije Andreja Marrinera da ne svira penal.

"Ne želim pričat o tome. Imam dobar osjećaj prema Andreju Marrineru. On je tip sudije koji, ako napravi grešku protiv mog tima, znam da tu nema namjere. Sjećam se kada je prije utakmice kazao da ne želi griješiti. On ne želi biti zvijezda utakmice. Ako je bila greška - ne želim reći da li je bili ili ne, a znam da li je bila jer sam gledao ponovljeni snimak - on je dobar sudija i želi dati najbolje od sebe", kazao je Mourinho.

Portugalac smatra da je njegov tim najnesretniji u ligi, jer je na posljednje tri domaće utakmice bio mnogo bolji od svojih protivnika, ali nije slavio. United je u posljednja tri domaća meča protiv Stokea (1:1), Burnleyja (0:0) i Arsenala (1:1) uputio 74 udarca od čega 25 u okvir gola, dok su gosti ukupno uputili 19 šuteva od čega samo osam u okvir Unitedovog gola, ali svaki meč je okončan remijem. Dva puta je bilo po 1:1 i jednom 0:0.

"Mi smo najnesretniji tim lige. Ako analiziramo posljednje tri utakmice kod kuće, protiv Stokea smo trebali slaviti sa 5:0, 6:0, a remizirali smo. Protiv Burnleyja smo trebali slaviti sa 5:0, 6:0, a remizirali smo. Danas smo trebali slaviti sa 2:0 ili 3:0, ali smo remizirali. Mislim da smo najnesretniji tim, ali tim igra dobro, igrači rade zaista dobro. Sretan sam sa radom, super sretan sa navijačima. Jer, ovo je unikatno. Oni znaju šta je fudbal, znaju aplaudirati timu koji izgubi dva boda, znaju biti fer i brinuti o svom klubu i igračima. Ali, u ovom momentu mi smo najnesretniji tim u ligi", poručio je Mourinho.