Nogomet
10

Mourinho kažnjen sa jednom utakmicom i ukupno 58 hiljada funti, ponovo problemi sa sudijama

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho suspendovan je na jednu utakmicu i neće voditi tim protiv Swanseayja u Premiershipu narednog vikenda te će morati isplatiti ukupno 58 hiljada funti Fudbalskom savezu Engleske zbog dva prekršaja.

Nezavisna regulatorna komisija saslušala je Mourinha koji je prihvatio da je komentarisanje o sudiji Anthonyju Tayloru pred utakmicu sa Liverpoolom prošlog mjeseca sadržavalo elemente neprikladnog ponašanja, ali je opovrgnuo da su ti komentari narušili ugled meču. Ipak, odlučeno je da su komentari sadržavali elemente koji su narušavali ugled utakmice i zbog toga je Mourinho novčano kažnjen sa 50 hiljada funti te je opomenut.

Odvojeno od tog slučaja, Mourinho je suspendovan na jedan meč pošto je priznao da je koristio pogrdne i uvredljive riječi prilikom obraćanja Marku Clattenburgu, glavnom sudiji meča između Manchester Uniteda i Burnleyja odigranog protekle subote.

Incident se desio u tunelu tokom poluvremena utakmice nakon čega je Mourinho poslan na tribine odakle je posmatrao drugo poluvrijeme.

Mourinho je smatrao da je Clattenburg trebao svirati penal nakon starta Flanagana nad desnim bekom Uniteda Darmianom pred kraj prvog poluvremena.

Zbog toga je Mourinho suspendovan na jedan meč i platit će dodatnih 8 hiljada funti. U konačnici, ukupna novčana kazna za Portugalca iznosi 58 hiljada funti.