Nogomet
0

Mourinho: Juventusovi navijači nisu širili rasizam

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Interov trener Jose Mourinho na neki je način stao u obranu Juventusovih navijača koji su za vrijeme derbi utakmice protiv Intera pjevali rasno diskriminirajuće pjesme na račun Interovog napadača Marija Balotellija.

Vrijeđanje tamnoputoga 19-godišnjeg napadača Intera Marija Balotellija u prošlosubotnjem derbiju Juventusa i Intera na Olimpijskom stadionu u Torinu (1-1), Interov portugalski trener Jose Mourinho nije ocijenio kao rasistički ispad.

  • Mislim da u pitanju nije bio rasizam. Bio je to ignorantski, glupavi i infantilni način na koji su Juventusovi navijači htjeli pokazati da ne vole Balotellija. Zbog čega? Ne zato što je afričkog porijekla, već zbog toga što je dobar igrač, što im je zabio gol, dobro dribla i teško ga je čuvati – objasnio je Mourinho.

Juveovi fanovi su se, između ostaloga, zabaljali pjesmicom čiji stihovi sugeriraru da ''Talijan ne može biti tamnoput''. Podsjećamo, Balotelli, član talijanske U 21 reprezentacije, rođen je u Palermu, ali je ganskog porijekla. Protiv Juventusa je bio strijelac vodećeg pogotka za Inter.

  • Da su Juventusovi navijači doista željeli rasistički vrijeđati, bile bi to uvrede za sve tamnopute igrača, pa tako i njihove. Ako bih trebao reći nešto u obranu navijača Juventusa, onda mogu kazati da je Balotelli i ranije bio meta sličnih navijačkih povika, ovo nije prvi puta. Događale su se takve stvari na mnogim stadioninma, pa čak i na domaćem terenu – dodao je Mourinho.

Talijanski nogometni savez kaznio je zbog rasističkog incidenta Juventus sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, koju će torinski klub odraditi 3. maja protiv Leccea. Juventus se izvinio zbog incidenta, ali je uputio i službenu žalbu na ovu odluku.