Josep Guardiola
0

"Mourinho je vjerojatno najbolji trener na svijetu"

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Nogometaši Real Madrida i Barcelone će i ove sezone voditi veliku borbu za naslov prvaka u španjolskoj Primeri. Trenutno je u maloj prednosti Real.

Nakon osam odigranih utakmica Madriđani su vodeća ekipa s 20 bodova, dok branitelj naslova Barcelona, i sastav koji zadnjih godina dominira u Primeri, zaostaje za jedan bod.

"Real ove sezone ima fantastičnu momčad. Borba s njima će biti velika čast za nas i trajat će do zadnjeg daha", najavio je trener Katalonaca Josep Guardiola, koji je pritom naglasio da se Real uzdignuo i zbog dolaska Josea Mourinha, kolege mu na suparničkoj trenerskoj klupi.

"Jose je vjerojatno najbolji trener na svijetu. Jako je teško ocjenjivati i donositi sudove na tako širokom polju, no on ima veliko zaleđe. Radio je u nekoliko najjačih nogometnih liga na svijetu i svugdje bi polučio uspjeh. To mogu samo rijetki".

Guardiola je za kraj ustvrdio:

"Unatoč jakom suparniku imam vjere u sebe i svoje igrače. Ne smijemo se kroz sezonu ulijeniti u niti jednom momentu. Moramo držati svježe noge i čistu glavu, jer mali pad koncetracije može pokopati sav trud. Borit ćemo se do kraja".