Florentino Perez
0

"Mourinho je naše najjače pojačanje za sezonu"

Totalsport
Florentino Perez i Jose Mourinho (Foto: AP)
Florentino Perez i Jose Mourinho (Foto: AP)
Predsjednik madridskoga Reala Florentino Perez potvrdio je medijama da će klub tokomm ljetnih mjeseci kupiti dva ili tri pojačanja, no i dodao da su ono najveće "kraljevi" već kupili.

"Historija Reala nalaže unaprjeđivanje iz godine u godinu. Naš je primarni cilj Evropa, odnosno osvajanje mjesta za koje smatramo da nam odgovara. Trenera smo promijenili iz jednostavnog razloga, smatramo da sada najbolji stručnjak svijeta radi za nas", kazao je Perez nastavljajući:

"Joseu Mourinhu nema ravnoga. On je nova trenerska sila koja će se bez problema uklopiti u naš klub. Ono što me kod njega najviše impresionira jest strast koju ima. Voli sve imati isplanirano, a trenira s takvom voljom da to zapanjuje. On jako dobro zna u kakav je klub došao i kakva je njegova historijska i kulturna vrijednost. Ponosan je čovjek i željan slave u Realu koji je 108 godina slave istkao na svojim članovima", kazao je Perez.

"Naše najveće pojačanje za novu sezonu, zvijezda kluba, je Mourinho. Nakon njega doći će još dvojica ili trojica nogometaša. Za više ih nema potrebe, imamo sjajnu ekipu."