Massimo Moratti
0

"Mourinho je fenomen!"

Totalsport
Massimo Moratti
Massimo Moratti
Prvi put nakon daleke 1972. godine nogometaši Intera će igrati veliki finale Lige prvaka (ondašnjeg Kupa prvaka). Suparnik će im 22. maja u Madridu biti minhenski Bayern.

Svi u Interu su oduševljeni načinom koji su prvo u osmini finala izbacili Chelsea, a potom i u polufinalu Barcelonu, ekipa koja tako neće doći u priliku braniti prošlogodišnji naslov.

"Mourinho je fenomen! Šta drugo mogu reći o tom genijalcu. Sretan sam, neviđeno sam sretan i valjda se baš tako osjeća svaki navijač Intera ove srijede", radosno je komentirao vlasnik Intera Massimo Moratti.

"Nevjerovatna je ovo sezona za nas. U igri smo za tri trofeja. Možemo biti prvaci Europe, prvaci Italije i pobjednici domaćeg Kupa. To je strašna statistika i u svakom od ta tri slučaja smo strahovito blizu cilja."

Moratti je za kraj komentirao i ogled na Camp Nou.

"Mogao se vidjeti nevjerojatan karakter svakog od naših igrača, kao i našeg trenera. Svi su napravili savršen posao, od prve do zadnje minute. Stalno smo znali što radimo, znali smo sljedeći potez i ostvarili ogroman uspjeh", završio je.