Trener Reala napao novinara Marce
16

Mourinho: Ja sam vrh u fudbalu, ti si sranje u novinarstvu

Klix.ba
Jose Mourinho, trener Real Madrida, gubi konce kada je riječ o odnosu sa španskim medijima, pogotovo onima koji su na strani Real Madrida. Među njima je i list Marca, čijeg je novinara Portugalac nazavao sranjem.
Anton Meana
Anton Meana
Da u Kraljevskom klubu stvari već neko vrijeme ne štimaju pokazao je to njihov trener uoči konferencije za novinare i susreta sa Espanyolom sa kojim su sinoć Madriđani remizirali na Santiago Bernabeu. Među mnogobrojnim novinarima bio je i Marcin novinar Anton Meana, koji je čekao trenera golmana Silvina Loura u sobi do sale za konferencije, gdje se iznenada susreo sa Portugalcem.

Prema izjavama Meane, koji već neko vrijeme piše o stvarima koje se ne sviđaju Mourinhu, Portugalac je iskoristio priliku da mu da do znanja šta misli o tome.

"U svijetu fudbala ja i moji ljudi smo na vrhu, a u svijetu novinarstva ti si obično sranje", bile su riječi trenera Real Madrida upućene novinaru Marce, nakon kojih je nastavio:

Jose Mourinho
Jose Mourinho
"Ti si antimadridista, antimourinhista i tvoja pitanja uvijek su negativno usmjerena. Rekli su mi da si kurvin sin i veoma loša osoba. S obzirom na to da sam trener Real Madrida, poštujem te. Međutim, kada to ne budem, ti ćeš za mene biti samo još jedan čovjek sa ulice i onda ćemo vidjeti...", dodao je Mourinho na kraju i otišao na konferenciju za novinare.