Nogomet
15

Mourinho: Ja sam neprikosnoveni prvak

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho ponovno je napravio šou u jednom intervjuu za ESPN. Na pitanje novinara što misli o kritikama na njegov račun da preferira defanzivan stil nogometa "The Special One" je odgovorio.

"Sve moje ekipe bile su velike! Moje ekipe su obarale rekorde po broju postignutih pogodaka i broju osvojenih bodova. Ja sam prvak u kategoriji ligaških rekorda i na tome sam izgradio svoje mjesto u nogometnoj historiji", rekao je Mourinho, te nastavio:

"Ko je bio trener najboljeg Real Madrida u historiji? Ja! Sto osvojenih bodova, 121 postignut pogodak, a naslov smo uzeli protiv najboljeg tima Barcelone svih vremena. Ja sam bio trener tog Reala", kaže Mourinho, ali ne staje na tome:

"Real je bio defanzivan? Ponavljam: 121 pogodak, 100 bodova! Chelsea je defanzivan? Sa mnom na mjestu menadžera je postavio rekord po broju osvojenih bodova u historiji Premierlige (95). Moje su ekipe stvorene da bi pobjeđivale", tvrdi harizmatični portugalski trener, pa zaključuje:

"Svaka liga u kojoj sam dosad radio je posebna. To mi je pomoglo da napredujem kao trener. Iskustvo je najvažnije. Sada mi je jedno cilj osvojiti naslov koji sam već osvojio".