Nogomet
1

Mourinho izvrijeđao pa pohvalio Lamberta, Terryju oprošten penal

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho u elementu je već nakon prve odrađene utakmice u Premierligi. U srijedu je prvo verbalno napao Aston Villaina škotskog trenera Paula Lamberta, da bi mu kasnije dijelio lekcije.

Istodobno, Chelsea, ne djeluje dobro. Sretno su Londončani u srijedu na Stamford Bridgeu pobijedili goste iz Birminghama 2-1 u ranije igranoj utakmici drugog kola.

Branislav Ivanović opomenut je samo žutim kartonom za žestok udarac laktom u glavu Christiana Bentekea netom prije nego što je zabio pobjednički gol, da bi Jason Terry, u jeku najžešćih Villainih napada u pokušaju za izjednačenjem, očito igrao rukom u vlastitom 16-ercu. Kako je to moglo promaći sucu Kevinu Friendu, nerazjašnjen je misterij.

Nakon utakmice, na konferenciji za novinare, Mourinho je objašnjavao kako je Lambert nezreo trener, uprijevši pritom prste prema sebi.

"I ja sam bio takav prije deset godina. Vodio sam ekipu i istodobno sam želio suditi utakmicu. Ne ide to tako", rekao je Portugalac udijelivši potom mladom strategu i kompliment:

"Naučit će. Mlad je. I vrlo inetligentan."

Iako je tokom proteklih godina, barem u meču protiv tehnički dominantnije Barcelone, njegov Real uglavnom napucavao loptu, Mourinhu se nije svidjela takva taktika Lambertovog sastava.

"Villa uopće ne igra nogomet. Golman nabija svaku loptu, kao i odbrambeni igrači. Ta ekipa zapravo ne igra i time što ne igra stvara poteškoće.

"Svi njihovi napadi idu preko Bentekea. U njemu Villa ima posebnog igrača s posebnim kvalitetama."