Nogomet
11

Mourinho izostavio Rooneyja iz ekipe za utakmicu protiv Feyenoorda

Klix.ba
Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho neće koristiti napadača Waynea Rooneyja na utakmici 1. kola grupne faze Evropske lige u kojoj Crveni vragovi gostuju Feyenoordu.

Mourinho je odučio izostaviti Rooneyja iz ekipe za susret s Feyenoordom, a njegov potez je naišao na odobravanje navijača kluba s Old Trafforda. Jedni su ga podržali jer smatraju da je Wayne odigrao loše protiv gradskog rivala Manchester Cityja u porazu 1:2 te su mu i zviždali, dok drugi vjeruju da je kapitenu samo potreban odmor.

Portugalski stručnjak je otkrio da je izostavio Rooneyja iz ekipe za meč s Feyenoordom jer ga želi odmoriti za utakmicu protiv Watforda, koja se igra u nedjelju u Premierligi. Iskusni nogometaš je igrao od prve minute od početka sezone, a nastupao je i za reprezentaciju Engleske. The Special One smatra da će mu pauza dobro doći da "napuni baterije".

"Rooney je igrao svaku utakmicu od početka sezone, a odigrao je i 90 minuta za Englesku. Želim da bude svjež za naredne utakmice. Igra u napadu gdje imam dosta drugih rješenja", izjavio je Mourinho.