Trener Reala u svom stilu
0

Mourinho: Izostanci zbog povreda? Nemamo mi izostanaka

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Serija povreda odbrambenih igrača Real Madrida neće utjecati na kvalitetu sastava kojeg će Jose Mourinho izvesti na teren u Dortmundu u susretu 3. kola Lige prvaka protiv Borussije, tvrdi portugalski stručnjak na klupi Kraljeva.

Marcelo, Alvaro Arbeloa i Fabio Coentrao povrijedili su se igrajući za svoje reprezentacije tokom reprezentativne pauze. Vezni igrač i njemački reprezentativac Sami Khedira se tek vratio treninzima nakon povrede.

"Izostanci zbog povreda? Nemamo mi izostanaka. Imamo ekipu koja je dovoljno kvalitetna bez obzira koji igrači istrčali na teren. Svejedno, znamo da će duel protiv Borussije biti vrlo težak", rekao je Mourinho.

U subotnjoj ligaškoj pobjedi u Madridu protiv Celte je na poziciji lijevog beka zaigrao Ganac Michael Essien. S tim eksperimentom je Mourinho bio zadovoljan.

"Postavio sam Essiena jer sam se morao odlučiti za neko rješenje. Pokazalo se da je to bilo dobro rješenje", kazao je Portugalac.

Real Madrid je u 23 utakmice na njemačkom tlu ostvario samo jednu jedinu pobjedu.

"Gledajući povijest, stvarno nismo ostvarili puno na gostovanjima u Njemačkoj, što pokazuje s kako teškim suparnicima smo imali posla. Njemačke ekipe su uvijek jaki i ambiciozni sastavi", kazao je Mourinho.

Real Madrid predvodi grupu sa šest bodova. Borussia ima dva boda manje.

"Osvojili smo šest bodova, što je veliki kapital u Ligi prvaka. Sada nas očekuje novi težak ispit u vrlo teškoj grupi. Dobro smo se pripremili, puni smo motiva i veliki sam optimist uoči susreta u srijedu", zaključio je Mourinho.