Kenny Dalglish
0

"Mourinho ima problema sa sportskim ponašanjem"

Totalsport
Kenny Dalglish
Kenny Dalglish
Čitavom nizu osoba koje nešto znače u svijetu nogometa, a kritiziraju ponašanje Realovog kontroverznog portugalskog trenera Josea Mourinha, pridružio se i Kenny Dalglish.

Legendarni bivši Liverpoolov igrač i trener u svojoj je kolumni u Daily Mailu usporedio Mourinha i Carla Ancelottija, bivšeg i sadašnjeg trenera londonskog Chelseaja.

''Obojica su vrsni nogometni stručnjaci, ali njihove ličnosti ne mogu biti više različite nego što jesu. Mourinho je pod disciplinskom istragom iako je njegova ekipa u Ligi prvaka deklasirala Ajax sa 4-0, dok je Ancelotti ostao miran i pristojan uprkos svim silnim problemima s kojima se njegova ekipa susreće u zadnje vrijeme, a to dovoljno govori samo za sebe.

Zapravo se pitam koji od njih dvojice zapravo zaslužuje nadimak ''Special One'' (Mourinhov nadimak, op.a.), da li Mourinho, koji je osvojio sve što je mogao, ali očito ima problema sa sportskim ponašanjem, ili Ancelotti, koji je također osvojio sve, ali odbija jadikovati kada stvari krenu po zlu'', napisao je bivši legendarni škotski nogometaš.

Istragu koju je Dalglish spomenuo Evropska nogometna federacija (UEFA) vodi protiv Reala, a posebno protiv Mourinha, zbog sumnjivih okolnosti crvenih kartona koje su u dvoboju protiv Ajaxa u Ligi prvaka dobili Realovi igrači Sergio Ramos i Xabi Alonso.