Sanja povratak u Englesku
2

Mourinho: Ići ću tamo gdje me stvarno žele

Klix.ba
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Trener Real Madrida Jose Mourinho ponovo koketira s velikim klubovima u Premiershipu, jer njegova želja da se vrati u Englesku nikada ni nije iščezla.

Portugalac koji je ostavio izuzetan utisak dok je vodio Chelsea (2004-2007. godine) stalno se dovodi u vezu s klubovima s Ostrva. On je i vodeći kandidat za nasljednika Alexa Fergusona kada Škot napokon odluči otići iz Manchester Uniteda, a nije isključena ni mogućnost da sjedne na klupu gradskog rivala Cityja.

"Ići ću tamo gdje me ljudi stvarno žele, a kada taj trenutak dođe, oni će mi pokazati da je to tako. No, moram još jednom reći, ja sam trenutno u Realu i volim biti ovdje. Međutim, istina je i da se jednog dana želim vratiti u Englesku“, rekao je Mourinho, prenosi The Sun.

Portugalski stručnjak je pojasnio kako svoj uspjeh duguje činjenici da se lako uklapa u novi klub, baš kao da je najvatreniji navijač. "Osjećam navijače kao dio sebe. Uvijek sam s njima u dobrim odnosima. Kad igram protiv Chelseaja, ili u Italiji, najbolje to osjećam", zaključio je Mourinho.