Nogomet
0

Mourinho i Bilić na listi želja reprezentacije Francuske

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Portugalac Jose Mourinho bio bi najbolje rješenje za selektora nogometne reprezentacije Francuske smatra francuski sportski magazin "L'Equipe" koji optužuje Raymonda Domenecha da je najveći krivac što su Francuzi već nakon prve faze takmičenja napustili Euro 2008.

Drugi na "listi želja" ovog sportskog magazina je Hrvat Slaven Bilić jer bi on "doneo neophodnu mladost i svježinu tvrdi "L'Equipe".

Domenek je običan glumac. Pritom na prvenstvo je odveo tim pun staraca i ovakav epilog, koji je razljutio naciju, je logičan - tvrdi "L'Equipe".

"Za razliku od Domenech Mourinho nije glumac. On je trenerska zvijezda kakva je u ovom trenutku neophodna Francuskoj. Uz to konferencije za novinare sa Mourinhom ne bi bile tako sterilne kao sa Domenechom" piše ovaj sportski magazin, naglašavajući da je Mourinho samo želja jer je on već potpisao ugovor sa milanskim Interom.

Što se Bilića tiče "L'Equipe" smatra da bi on "tricolorima donio svježinu, jer nema sumnje da je došlo vrijeme za mladu krv u reprezentaciji prepunoj tridesetogodišnjaka. Bilić je svojom maštovitošću i energijom doveo Hrvatsku do statusa najpozitivnijeg iznenađenja EP.

Na njegovom spisku sigurno ne bi bilo mjesta za Thurama, Sagnola i drugih koji su davno prešli svoj zenit", zaključuje "L'Equipe".

Pored Mourinha i Bilića na listi želja francuskog sportskog magazina našli su se još Holanđanin Guss Hiddink na trećem, Šveđanin Sven Goran Eriksson na 4, i Ruud Gulit (Holandija) na 5. mjestu.