Nogomet
1k

Mourinho hvalio bh. Zmaja: Džeko je igrač godine, pošten je, asistira, daje golove i ne blefira

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: EPA)
Edin Džeko (Foto: EPA)
Menadžer Chelseaja Jose Mourinho izjavio je da je titulu igrača godine u Premiershipu trebao dobiti Edin Džeko, bh. nogometaš i napadač Manchester Cityja, a ne Luis Suarez, igrač Liverpoola.

Mourinho je u izjavi za britanske medije istakao da Džeku smatra velikim nogometašem te da je upravo bh. dijamant trebao ponijeti titulu najboljeg igrača.

"Moj igrač godine će uvijek biti neki igrač čija je ekipa osvojila prvenstvo. Manchester Cityju treba bod, stoga bih najboljim igračem Premiershipa proglasio Edina Džeku. On je na početku sezone bio treći napadač u svojoj ekipi i vrlo često nije bio prvi izbor menadžer. Ali, kada je potreban timu, u onim najvažnijim trenucima on je tu i zna napraviti razliku. Postigao je 16 golova, a za trećeg napadača to je nešto spektakularno. Oni nije samo strijelac, on asistira i on igra", nahvalio je Mourinho našeg Zmaja na taj način otvoreno pokazavši da je jako zainteresovan za Džeku i da bi čak bilo moguće da pokuša njega dovesti u Chelsea tokom ljetnog prijelaznog roka.

Istakao je da je Džeku uvijek bio tu, spreman da pomogne svojoj ekipi - kada je povrijeđen Aguero, kada Negredu opadne forma, kada se Silva ili Toure povrijedi...

Također, pohvalio je i Džekine manire, objavio je Guardian.

"On se zna ponašati, pošten je, ne simulira i ne blefira", rekao je Mourinho objasnivši zbog čega Džeku smatra igračem godine u Engleskoj.

Podsjetimo, Edin Džeko i njegov Manchester City su na korak do titule prvaka. Odlučujuću utakmicu igraju danas u 16.00 sati protiv West Hama.