Najmanje bitno takmičenje
3

Mourinho: Gubimo Superkup, ali osvajamo Primeru? Gdje da potpišem?

Totalsport
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Trener španskog nogometnog prvaka Real Madrida, Jose Mourinho, izjavio je na konferenciji za novinare uoči Superkupa protiv Barcelone da bi radije izgubio tu utakmicu, ako će "zauzvrat" odbraniti naslov prvaka.

Za Mourinha utakmica Španskog superkupa nema nikakvog značenja, te ista neće odrediti sezonu ni Barceloni ni njegovoj ekipi.

"Ukoliko će gubitak u Superkupu biti motivacija da pobijedimo u Primeri, samo mi recite gdje trebam potpisati. No mislim da to tako ne ide", započeo je novinsku konferenciju dan uoči utakmice "The Special One".

"Superkup je jednostavno rečeno najmanje bitno takmičenje od svih u kojima se takmičimo ove sezone (njih četiri). Ali, to ne znači da ga ne želimo osvojiti, baš kao i naši suparnici", veli Portugalac.

Mourinho će ove sezone, osim uz naslov španskog prvaka, definitivno najviše loviti naslov pobjednika Lige prvaka. Nije tajna da Mourinho želi postati prvi trener s tri naslova evropskog prvaka s tri različita kluba. Portugalac je 2004. uzeo naslov s Portom, a 2010. s Interom.

Mourinho ne vidi razliku u odnosu na prošlu sezonu kod svog najvećeg rivala (Barcelone), koji je na kraju prošle sezone ostao bez trenera Pepa Guardiole.

"Postoji nekoliko sitnih promjena, ali sve u svemu ništa se značajno nije promijenilo. To je još uvijek ista Barcelona koja znamo, kvalitetna ekipa s pregršt sjajnih igrača", kazao je.

Na trenerskoj klupi tih sjajnih igrača sjedit će Tito Vilanova, čovjek kojeg je prije malo manje od godinu dana Mourinho prstom bocnuo u oko nakon sukoba igrača, klupa i trenerskog osoblja.

U ostatku intervjua Mourinho je potvrdio da će prvu utakmicu njegova ekipa igrati bez Pepea, koji je u utakmici 1. kola Primere, protiv Valencije (1-1), zaradio povredu glave u sudaru s vlastitim golmanom.

Prva utakmica Superkupa igra se u četvrtak na Nou Campu s početkom u 22:30.