Nogomet
0

Mourinho: Gotovo da sam postao engleski selektor 2007. godine

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho umalo je 2007. godine postao selektor nogometne reprezentacije Engleske, nakon što je ista, pod Steveom McClarenom, propustila kvalificirati se na Evropsko prvenstvo 2008. godine.

Portugalac je bio najizgledniji kandidat za klupu engleske reprezentacije koja je nakon poraza od Hrvatske na Wembleyju (3-2) ostala kod kuće gledati Euro u Austriji i Švicarskoj, dok je Rusija neočekivano uskočila na posljednji vlak.

Mourinho je otkrio da bi mu čekanje utakmica po nekoliko mjeseci brzo dosadilo i da se jednostavno nije mogao vidjeti u tome.

"Bio sam na rubu da potpišem. No, dobro sam razmislio i rekao "ne" s obzirom na to da bih u roku dva mjeseca postao jako nesretan. Biti selektor reprezentacije nije nešto što želim raditi, još. To nije moj stil života. Ne želim igrati jednu utakmicu mjesečno i čekati dvije godine za pravo takmičenje", rekao je Portugalac za novine ABC.

Mourinho je umjesto Engleske preuzeo Inter i s njime osvojio trostruku krunu (Serie A, Talijanski kup, Liga prvaka), a ove je sezone, u svojoj drugoj s Realom, uzeo naslov prvaka Španije i prekinuo dominaciju Barcelone.

"Jako sam sretan što nastavljam dalje s Real Madridom. Trebao mi je ovaj klub da moja karijera bude ispunjena", zaključio je karizmatični portugalski stručnjak.