Nogomet
1

Mourinho: Ekipa koja je igrala srcem zaslužila je prolaz

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Jose Mourinho imao je puno razloga za zadovoljstvo. Chelsea je u borbenom i neizvjesnom dvoboju uspio na kraju doći do vrlo vrijedne pobjede 2-0, sasvim dovoljne za prolaz.

Portugalski stručnjak uvjeren je kako je njegova ekipa na kraju zaslužila prolaz. Mourinho smatra da je PSG kažnjen zbog pokušaja branjenja prednosti.

"Isprobali smo brojne formacije na treningu i igrači su znali što trebaju činiti u svakoj situaciji. Na kraju je ekipa koja se uporno branila kažnjena. ekipa koja je igrala s više srca zaslužila je prolaz", rekao je Portugalac.

Mourinho tvrdi kako nakon pogotka senegalskog napadača nije slavio s igračima već im je pojedinačno davao upute.

"Nisam išao kod korner zastavice slaviti s igračima nego im reći kako trebaju igrati u završnici. Igralo se još tri minute plus sudijska nadoknada, a mi smo tada igrali preriskantno. Tražio sam od Dembe Ba da igra ispred odbrambenih igrača, a od Fernanda Torresa da zatvori Maxwella", rekao je i nastavio:

"Mislim da smo od početka drugog poluvremena igrali dobro i zaslužili pogodak, upravo suprotno onome kako je PSG stajao na terenu. Imali smo loptu u svojem posjedu, ali smo jako teško probijali njihovu odbranu. Isprobavali smo to s tri različita sustava ove sedmice na treningu i funkcioniralo je, svi su znali što im je činiti".