Nogomet
1

Mourinho: Ekipa koja izbori polufinale LP zaslužuje moje poštovanje

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Nakon što je dan ranije (u utorak) kritičare svoje nogometne filozofije nazvao glupanima i filozofima, trener londonskog nogometnog kluba Chelseaja, Jose Mourinho, bio je slatkorječiv prema svom suparniku u Ligi prvaka.

Chelsea ove srijede na Stamford Bridgeu dočekuje Atletico Madrid u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka, nakon što je prvi susret u Španiji završio bez pogodaka. Mourinho je za AS imao samo riječi pohvale za iznenađujućeg polufinalistu ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

"Atletico je dobra ekipa. Oni nisu ekipa koja igra na kontre, već koja se odlično brani i zabija puno pogodaka. Pobjeđivali su u svojim utakmicama i zato su u polufinalu Lige prvaka. Mislim da je pošteno da ih se tako gleda i zaključi da su jako dobra ekipa", rekao je Mourinho, kojeg su španski novinari potom pitali da li se vidi jednog dana kao trener Atletica.

"Moja je budućnost Chelsea i tek kada Chelsea odluči prekinuti saradnju onda mogu razmišljati da li bi preuzeo Atletico. Taj je klub bio moj veliki rival tri sezone dok sam bio u Španiji (Real Madrid) i prema njemu imam samo veliko poštovanje. Poštujem svaku ekipu koja izbori polufinale Lige prvaka. Takve ekipe zaslužuju moje poštovanje", rekao je "The Chosen One".