Samouvjereni Portugalac
0

Mourinho: Drugu fazu smo praktično osigurali

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Visokom 4-0 pobjedom nad Lyonom na Santiago Bernabeuu nogometaši Real Madrida došli su do treće pobjede u isto toliko odigranih kola grupe D Lige prvaka.

Iako s devet bodova još uvijek nisu i matematički osigurali plasman u drugu fazu takmičenja, samo još čudo može "kraljevski klub" skrenuti s tog puta, čega je svjestan i trener Reala Jose Mourinho.

"Praktično smo se kvalifikovali. Ali bolje je završiti prvi nego drugi. I dalje nam nedostaju još tri boda, ali vitalno je da završimo ispred Lyona i Ajaxa", rekao je Mourinho.

Protiv Lyona su mrežu tresla trojica strijelaca (Benzema, Khedira, Ramos) dok se jedan gol pripisuje i Lyonovom golmanu Llorisu.

"Jako mi se svidjelo ono šta sam vidio. Nivo igre bio je savršen, sve je prošlo dobro."

Objasnio je portugalski strateg i zašto je sinoć Gonzala Higuaina podredio Francuzu Karimu Benzemi iako je argentinski napadač postigao čak tri hat-tricka u zadnje četiri utakmice.

"Protiv Lyona morate biti tehnički potkovaniji i Benzema je igrao jer je bolji u skučenijim uslovima. Cristiano, Benzema i Özil bili su naš najbolji izbor za takav tip susreta."