Raskrinkavanje FIFA-e
5

Mourinho: Cijenim iskrenost i snagu koju je pokazao Pandev

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener madridskog Reala Jose Mourinho pohvalio je makedonskog napadača Gorana Pandeva zbog iskrenosti i snage koju je pokazao u raskrinkavanju Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Podsjetimo, Mourinho je prije nekoliko dana uzburkao duhove, izjavivši da mu je nekoliko igrača reklo da je glasalo za njega u FIFA-inom izboru za trenera godine, ali su glasovi pripisani drugim kandidatima. Nakon toga se javio Pandev i otkrio kako je on, kao kapiten Makedonije, glasao za Mourinha, ali je FIFA njegove glasove drugačije raspodijelila. FIFA je na to odgovorila objavom faksa s potpisom Pandeva na kojem se vidi da Makedonac nije dao ni bod Mourinhu. No, napadač Napolija tvrdi da to nije njegov potpis, a portugalski stručnjak mu vjeruje.

"Pandev je bio jedan od igrača koji me je zvao i rekao mi da je glasao za mene. Ostali žele ostati anonimni, što ću poštovati. Cijenim Goranovu iskrenost i snagu", rekao je Mourtinho novinarima u svome rodnom Setubalu i dodao:

"Moja je namjera bila objasniti zašto se nisam pojavio na svečanosti FIFA-e, a ne zašto nisam osvojio nagradu. Vjerovatno ionako ne bih pobijedio, ali stvari su mi sada jasne i niko me ne može kritikovati. Tačka!"